Koirille: Naprapatia ja laserhoito

Päätoimisesti hoidan ihmisiä mutta lisäksi tarjoan apua koirien tuki- ja liikuntaelimistön vaivoihin. Olen käynyt keväällä ja syksyllä 2017 Annika Tähtisen kurssin koirien tuki- ja liikuntaelimistön vaivojen manuaalisista ja fysikaalisista hoidoista. Hoidan siis koirien lihas- ja nivelperäisiä jännitys- ja kiputiloja naprapatia näkökulmasta.

Koirien naprapatia hinnasto ja ajanvaraus Kuopiossa:

  • Naprapatia koiralle 65e / hoitokerta, saman omistajan toinen koira 60e samalla käyntikerralla (hinta sis. tarvittaessa laserhoidon)
  • Laserhoito koiralle 30 e/ hoitokerta
  • Ajanvaraukset sähköpostilla posti(at)jmeskelinen.fi tai tekstiviestillä/puhelimitse 044 2393 975
  • Osoite: Pallokatu 3 (Pieni Eläinkauppa)
  • Maksutapa: käteinen ja yleisimmät pankki- ja luottokortit
  • Peruutukset tekstiviestillä hyvissä ajoin, viimeistään edellisenä päivänä

Jotta hoitotilanne olisi koiran kannalta mahdollisimman rento ja rauhallinen, vastaanotolle voi tulla vain yksi henkilö koiran mukana.

Muistathan, ettei sairasta esim. kuumeista tai vatsatautista koiraa voi tuoda vastaanotolle. Eläinlääkärin tutkimusta ja hoitoa edellyttävät oireet ja sairaudet, tartuntataudit ja infektiot tulee hoitaa ensin kuntoon ja vasta tämän jälkeen voidaan siirtyä selvittelemään lihas- ja nivelperäisiä ”jumeja”.

MITÄ NAPRAPATIA ON?
Naprapatia on tuki- ja liikuntaelinsairauksien ja –toimintahäiriöiden tutkimiseen, hoitoon ja ennaltaehkäisyyn erikoistunut hoitomuoto (tuki– ja liikuntaelimistö = rakenteet, jotka pitävät meidät ja lemmikkimme pystyssä ja liikkeessä: luut, lihakset, nivelet, jänteet, nivelsiteet ja kalvorakenteet eli fascia).

Aluksi naprapaatti tutkii potilaan ja valitsee tämän perusteella hoitomenetelmät tai ohjaa tarvittaessa lääkärin konsultaatioon ennen varsinaista hoitoa. Naprapaatin hoidon tarkoituksena on normalisoida nivelten liikkuvuutta sellaisissa nivelissä, joiden liikkuvuus on häiriintynyt sekä rentouttaa tai aktivoida pehmytkudosten toimintaa ja näiden menetelmien myötä vähentää kipua. Mikäli vaivan syyn tarkka selvittäminen ei ole mahdollista, on hoito tällöin oireenmukaista, kuten kivun lievitystä ja toimintakyvyn parantamista/ylläpitoa.

Naprapaatin käyttämiä hoitomenetelmiä ovat mm. nivelten manipulaatio ja mobilisaatio sekä pehmytkudoskäsittelyt. Koirien hoidossa tavoitteena on lisäksi herätellä lihasmuistia ja asentotuntoa, jotta koira seisoisi tasaisesti kaikilla jaloillaan ja kuormittaisi kehoaan fysiologisesti oikein. Tämän vuoksi koirat hoidetaan pääsääntöisesti seisten.

ENTÄPÄ LASERHOITO?
Laserhoito soveltuu kivun, lihasspasmien, tulehduksen ja turvotuksen hoitoon. Lisäksi laserhoito voi nopeuttaa haavojen paranemista. Laserhoito ei yleensä tunnu lainkaan tai tuntemuksia on vähän. Hoitotuloksia on usein nähtävissä jo yhdellä hoitokerralla mutta useimmiten suositeltavaa on käydä useamman hoitokerran sarja. Hoitotiheys ja hoitokertojen määrä suunnitellaan hoitokohteen mukaan. Laserhoitoa käytetään usein osana naprapatian muita menetelmiä. Käytössäni minulla on ammattikäyttöön tarkoitettu kotimainen Dit-laser (3B-luokan laser).

Löydät meidät myös

instasta: @naprapatiakoirille.jmeskelinen

facesta: https://www.facebook.com/naprapatiakoirille.jmeskelinen/

YHTEISTYÖSSÄ:

Muut samoilla menetelmillä koiria hoitavat naprapaatit: